Of je nou natuurliefhebber, rustzoeker of investeerder bent, het bezitten van je eigen stuk bos heeft verschillende voordelen.

Tijdloze waarde

Bosgrond heeft om meerdere redenen een tijdloze waarde. Het gaat niet failliet, stuk of verloren. Investeren is bosgrond is investeren in een tijdloos ‘object’.

Houtopbrengst

Je eigen houtkachel of open haard? 1 hectare bosgrond levert jaarlijks gemiddeld 7.3 m3 hout op, terwijl één huishouden met een open haard of houtkachel per jaar ongeveer 4 m3 hout verstookt. Dat betekent dus dat je aan een halve hectare bos al genoeg hebt om je huishouden het hele jaar van hout te voorzien. En wat is er nou leuker dan het hout zelf te kappen?

Recreatie

Je eigen bos biedt jou de kans om tot rust te komen, ontspanning te vinden en recreatief bezig te zijn, wanneer jíj dat maar wilt!

Natuurbehoud

In ons land is de afgelopen jaren veel natuur opgeofferd aan wegen, woningen, landbouw en industrie. Door je eigen bos te bezitten lever je een belangrijke bijdrage aan het behoud van de natuur in Nederland.

Waardestijging

De waarde van bosgrond neemt toe en is dus een goede belegging. De afgelopen jaren steeg de prijs van bosgrond jaarlijks met ongeveer 3%. Bovendien kun je de waarde nóg verder verhogen. Zo kan WOET je helpen bij het aanvragen van een bestemmingswijziging van je bos. Bestemmingen als recreatie en wonen hebben bijvoorbeeld een hogere marktwaarde dan de bestemming bos/natuur.

Belastingvoordeel

Door een stuk bos te bezitten, geniet je van diverse belastingvoordelen. Het bezit van bosgrond telt namelijk niet mee als vermogen en is dus vrijgesteld van vermogensrendementsheffing (box 3). Dat levert jaarlijks een belastingvoordeel van 1.2% op.

Schaars

Bosgrond is schaars in Nederland. Koop je een stuk bos aan, dan behoud je tegelijk een stuk schaars en kostbaar natuur- en cultuurlandschap.

Vaak gestelde vragen

Je ziet door de bomen het bos niet meer? Hier vind je een overzicht van veel gestelde vragen. Zit jouw vraag er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op!

ga naar de vragen

Contact leggen

Interesse in een perceel, of heb je meer vragen over onze diensten? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

contactformulier

Contactformulier

Nieuwsbrief

Wil jij als eerste zien welke nieuwe percelen er te koop zijn en of jouw droombos er tussen zit? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief!

aanmelden