Abcoude, Utrecht

Recent verkocht
LocatieNigtevecht
Oppervlakte 67.963 m2

Omschrijving

De ligging

Deze plek ligt tussen de steden Amsterdam en Utrecht aan het Amsterdams Rijnkanaal. Op een knooppunt van fietsroutes is dit één van de rustigste plekken van de randstad. Naast het natuurgebied ligt Fort bij Nigtevecht dat deel uitmaakt van de Stelling van Amsterdam. Aan de overzijde van het kanaal ligt het dorpje Nigtevecht.

Het natuurgebied

Het natuurgebied bestaat uit vochtig rietland. Zoals gezegd zijn er twee grote vijvers. Rondom het natuurgebied is een wandelpad dat niet altijd goed berijdbaar en bereikbaar is. De flora en fauna is ronduit uniek voor dit gebied midden in de randstad!

Het gebruik

Het veengebied heeft een natuurbestemming. Het gebruik is beperkt. De rietvelden kunnen gebruikt worden als dakbedekking of natuurlijk waterzuivering (helofytenfilter). Ook kunnen liefhebbers van natuur hun hart ophalen bij het aanschouwen van unieke planten en dieren, waaronder insecten en (weide)vogels. Omdat je de taal van de natuur spreekt!

Afbeeldingen

Op de kaart

Vaak gestelde vragen

Je ziet door de bomen het bos niet meer? Hier vind je een overzicht van veel gestelde vragen. Zit jouw vraag er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op!

ga naar de vragen

Contact leggen

Interesse in een perceel, of heb je meer vragen over onze diensten? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

contactformulier

Contactformulier

Nieuwsbrief

Wil jij als eerste zien welke nieuwe percelen er te koop zijn en of jouw droombos er tussen zit? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief!

aanmelden