Strijen, Zuid-Holland

Verkocht
LocatieWeelsedijk
Oppervlakte 28.330 m2

Omschrijving

De ligging

Dit natuurperceel is gemakkelijk te bereiken via de Weelsedijk. De reeds bestaande erfdienstbaarheid, over het erf van Weelsedijk 46, brengt u via een bruggetje/ duiker (met een afsluitbaar hek) direct op het perceel.

De historie

Na een dijkdoorbraak in het jaar 1532 sloeg het inkomende water grote gaten in het achter de dijk gelegen land. Omdat men in die tijd nog niet de middelen had om deze gaten met grond te vullen, bleven de gaten achter als een soort binnendijks meertje, ook wel genaamd: “weel”.

De natuur/polder

Het perceel bestaat uit een natuurweiland en een meertje, begrensd door brede rietkragen en sloten. Kenmerkend voor dit pitoreske polderlandschap.

Het gebruik

Dit natuurperceel is gelegen in Natura-2000 gebied: “Het Oudeland van Strijen”. Een uitgestrekt veenweidegebied, dat ondermeer dienst doet als foerageergebied voor diverse vogels (zoals ganzen en smienten). Het perceel is perfect geschikt om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Het mooie weidse uitzicht krijgt u alvast kado.

Spreek de taal van de natuur!

Afbeeldingen

Op de kaart

Vaak gestelde vragen

Je ziet door de bomen het bos niet meer? Hier vind je een overzicht van veel gestelde vragen. Zit jouw vraag er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op!

ga naar de vragen

Contact leggen

Interesse in een perceel, of heb je meer vragen over onze diensten? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

contactformulier

Contactformulier

Nieuwsbrief

Wil jij als eerste zien welke nieuwe percelen er te koop zijn en of jouw droombos er tussen zit? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief!

aanmelden