Referenties

Ik kan me nu al niet meer voorstellen hoe mijn leven was voordat ik mijn eigen stukje bos had. 'Shinrin Yoku', japans voor bosbaden is helemaal ons ding!

Op het hoogste punt van de Holterberg is door mijn vader in 1952 een perceel bosgrond aangekocht waarop ons prachtige boshuis staat. In dat ouderlijk huis heb ik tot mij 18e jaar gewoond waarna ik in Velp bosbouw, begin tachtiger jaren, bosbouw heb gestudeerd.

In april 2012 zijn we met Joris Vermaesen van Woet Bosgrond in contact gekomen. Hij bood een prachtig solitair gelegen bos van ruim 16 hectare aan, met zelfs nog een grote bouwkavel. Als je voor de eerste keer een bos koopt is een deskundig en professioneel advies van belang. Bijvoorbeeld over de leeftijd van het bos, wel of niet verzekeren van het bos, over de conditie en de diversiteit van de opstand.

"In 2012 besloten wij te zoeken naar een mooi stukje bos. Dit omdat wij natuurliefhebbers zijn. Een leuke bijkomstigheid is, dat over bezit van bosgrond geen belasting hoeft worden betaald.