25 januari 2017

Op 1 januari 2017 treedt de nieuwe Wet natuurbescherming in werking. Deze vervangt drie wetten; de Natuurbeschermingswet 1998, de Flora- en faunawet en de Boswet . Voor u verandert er in eerste instantie weinig.

24 januari 2017

De maatschappij draait voor een belangrijk deel op natuurlijk kapitaal. Er is een wereld te winnen in de manier waarop we ons natuurlijk kapitaal beheren en benutten. Daarom lanceert het RIVM de nieuwe website Atlas Natuurlijk Kapitaal (ANK).

13 december 2016

Verschillende instanties met betrekking tot bos hebben het initiatief genomen 12 boslessen te publiceren om beter begrip te krijgen van bosbeheer. Een must voor de eigenaar van een bos!

16 oktober 2016

Natuurorganisaties en bedrijven pleiten voor de aanplant van 100.000 hectare nieuw bos, om de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen. Maar waar laat je al die bomen?

16 oktober 2016

Jongeren komen veel te weinig in de Nederlandse bossen. Dat stelt Staatsbosbeheer. De organisatie wil jonge Nederlanders stimuleren om vaker de natuur in te gaan. Een speciale Jongerenraad moet dat voor elkaar zien te boksen. Maar eh, is door het bos wandelen niet gewoon doodsaai?

06 oktober 2016

Windturbines kunnen voortaan een pak geruislozer draaien. Siemens liet zich daarvoor inspireren door de geruisloze vlucht van een uil.

10 augustus 2016

Begraven in de natuur. Dat moet in Ommen mogelijk worden. Bert Speulman kocht onlangs 25 hectare bos vlak achter de golfbaan Hooge Graven te Ommen.

13 juli 2016

Jaarlijks kamperen zo'n 3,3 miljoen Nederlanders. Ook deze zomer trekken we er weer massaal op uit met de tent of caravan. Maar waarom gaan we eigenlijk kamperen?

13 juli 2016

Ook al komen we graag buiten - we doen het bijna niet. De meerderheid van de Nederlanders blijft bijna 90 procent van de dag binnenshuis, driekwart komt zelfs zo nu en dan een hele dag de deur niet uit. Terwijl ook driekwart van de mensen aangeeft wél graag in de buitenlucht te zijn.

23 juni 2016

Door een valwind is vanmorgen een ravage aangericht in Breukelen en omgeving. Een rij bomen langs het Amsterdam-Rijnkanaal knapte als luciferhoutjes.

22 juni 2016

Opsporingsambtenaren (Boa's) gaan boetes uitdelen aan mensen die hun hond los laten in het bos. Wekelijks vinden reekalfjes de dood.

29 februari 2016

Datingsite Relatieplanet en Staatsbosbeheer organiseren wandelingen voor singles. Door deze samenwerking krijgen singles de mogelijkheid om te genieten van de mooiste natuurgebieden van Nederland.